Bemutatkozás

Dr. Fábián Annamária

Az állatok szerintem mindent megérdemelnek. Önzetlenek, és nem lehet csalódni bennük. Mindig szerettem az állatokat. Kiskoromtól tudtam, hogy állatorvos akarok lenni. És az is lettem. Nekem a legfontosabb az állatok egészsége a rendelőben és az ő érdekeiket tartom szem előtt, az alapján dolgozom. Már gimnázium óta részt vettem az állatorvosi ellátásban, az egyetemi évek alatt pedig plussz időt töltöttem önkéntes munkával az egyetemen, belgyógyászati- és sebészeti tanszékén. A diploma után megszereztem az egzotikus állatok szakállatorvosa címet. Célom, hogy mindig naprakészen tartsam a tudásom és folyamatosan fejlődjek.Az állatorvoslás halmazán belül mélyebben elmerültem (AOWD szinten) a sebészetben, bőrgyógyászatban, belgyógyászatban és természetesen specializálódtam az egzotikus állatok gyógyaszatában.

Kotán Alex “Nyaxi”

Vidéken nőttem fel, disznótól a tyúkig volt mindenünk. Már 1 éves koromban, míg mások a cirkuszban pónik hátán lovagoltak, én a német juhászkutyánk hátán. E fajta iránti szeretetem azóta is töretlen. 2018-ban csatlakoztam a KisVakond csapatához, kitűnő minősítéssel elvégezve a kisállatgyógyászati asszisztens szakmát. 2019-ben elvégeztem a kutyakiképző szakmát is. Speciális táplálkozási tanácsadás, illetve tápok forgalmazása a fő profilom. Másodállásban villanyszereléssel és kutyakiképzéssel foglalkozom.

Dr. Winternitz Zsuzsanna

Mindig is nagyon érdekeltek az állatok, egészen kicsi korom óta csak az animal planet vagy más állatos ismeretterjesztő film kötött le, de arra, hogy állatorvos legyek egészen sokáig nem gondoltam. Humán orvosnak készültem; a szüleimet pályáját követve. Aztán a gimnázium egyik nyarán unatkoztam, ezért édesapám bement a közeli állatorvosi rendelőbe és megkérdezte, hogy esetleg 1-1 délutánra nem mehetnék-e be a rendelést megnézni, így kezdtem el Annamarihoz bejárni 15 évesen. Még ekkor se merült fel bennem, hogy állatorvos legyek, de Annamari elég hamar kijelentette, hogy aki eddig nála volt gimnazista gyakornok azt lebeszélte erről a pályáról, szóval engem meg rá fog beszélni; ami sikeres volt. 2021. februárjában kaptam meg a diplomámat, az egyetemi évek alatt a kisállat gyógyászat mellett az egzotikus állatok gyógyászatába is belekóstolhattam, mivel első éves korom óta rendszeresen járok be az állatkertbe ahol van lehetőségem gyakorolni a legkülönfélébb állatok ellátását. Az állatorvosláson belül a sebészet érdekel különösebben, a jövőben ebbe az irányba, valamint természetesen az egzotikus állatok gyógyászatára szeretnék specializálódni. Amikor nem a rendelőben dolgozom, akkor az állatkert klinikáján töltöm az időm vagy az otthoni “állatkertemben”, mivel kutya, macska, nyuszi és több gekkó is vár haza.

Dr. Frici

Öt hetes koromban csatlakoztam ehhez a nagyszerű csapathoz. Már akkor feltűnt kimagasló tehetségem az állatgyógyászatban. Szeretem a nyulakat és a tengerimalacokat. Ha meg akar valaki simogatni, akkor leboxolom, de vigyázzon, nagyobbat ütök, mint Rocky!